26. Shot at fame

Een doorsnee woensdagavond in Stockholm stond op het punt mijn leven als onbekende Nederlandse in Zweden te veranderen.

IMG_8717

Het was een mooie dag geweest dus Luc en ik besloten nog even een blokje om te doen in de avondlucht. Net op weg, stuiten we op zo’n 30 verdwaalde mensen, sommigen met een hoedje op met.. zijn dat glitters? Ze lijken ook gesmoord te juichen, beetje van dat halfslachtige gedoe. Er doemt een zwarte arm op in de lucht, iemand roept: “STOP!”

Ah! Het is een filmopname. Naast glitters zie ik nu ook een enkele boa, een Zweedse vlag omgeknoopt als cape, ielige knipperende lampjes en.. een Eurovision pet! Terwijl het zootje ongeregeld terug waggelt voor de peptalk, en wij ons daar dus midden in begeven, krijgen we een knikje van iemand die lijkt op de regisseur van deze Eurovision productie. Of ja Luc krijgt een knik, of is het head-to-toe check out?!

Iedereen staat te wachten op instructies, ze zijn nog niet klaar met deze shoot. En aan een licht hijgende dame van middelbare leeftijd te zien, zijn ze ook al een aantal keer op en neer gerend. We staan dit tragische spektakel zo eens te bekijken, wanneer ze zegt; “Pff, ik ben moe hoor.” Vrolijk zeg ik: “Maar u komt wel op televisie zo te zien hè?” “Ja ja,” lacht ze, “we rennen allemaal naar de Globen voor de Come Together promo.” En vervolgens ineens: “Doe ook mee, hup!”

Er klinkt wat geroezemoes en er lijkt inderdaad nog een take te moeten komen. Ik denk: pakken die kans! Om te shinen als waggelend klapvee op naar The Song Contest of The Year! Het startschot klinkt en wij gooien onze armen de lucht in, we moeten ook wel want we hebben geen vlaggetje of glitter-dingetje voorhanden. In mijn ooghoek zie ik dat middelbare-leeftijd-chick de spirit ook weer te pakken heeft en “woo woo!” roepend de berg op sukkelt. 100 meter verder denk ik bij mezelf: waarom filmen ze dit nu net bergopwaarts, je ziet zo die hele Globen niet eens liggen. Maar goed, ik ben dan ook geen promo expert! Gniffelend lopen wij weer weg van de scène, Luc krijgt nog een stout bedoeld “hejhej” van de regisseur toe geslingerd (I knew it!).

Wanneer we half uur later weer terug langs de meute moeten en er nog druk gefilmd wordt. Besef ik dat de kans dat onze éne take ook echt de promo haalt tot een treurig minimum gezakt is. Daar gaat mijn Zweedse TV carrière!

 

Een gedachte over “26. Shot at fame

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s