25. Gate closed

Rust is een plek waar je niks hoeft of ja niks moet. Dat is voor mij Stockholm geworden. Ik kom na een volle week weer binnen en ik merk dat een kalmte over me heen komt. Er moet weinig, er kan veel, kortom vrijheid in mijn hoofd.

image

En ik moest er misschien even voor naar Zweden om mezelf dit te kunnen gunnen. Maar ik hoop dit in Nederland zeker ook vast te houden. 
Afbakenen van wat je belangrijk vindt, thuis en op je werk net zo. En die afbakening hoeft geen betonnen muur te worden, daar wordt niemand gelukkiger van. Rigiditeit levert juist voor jezelf weer die stress op, die je buiten wilde laten. Te strak leven met bijvoorbeeld voeding, sport of to-do lijstjes. Nee, die afbakening wordt een mooi wit hekje, waar je soms eens overheen stapt om een kat uit een boom te helpen. Of waarvan je je poort eens lekker openzet voor een barbecue. Maar af en toe gaat dat hekje gewoon dicht, want daarbinnen voel je je op je plek. 
En het is per slot van rekening toch ook jouw hek, waaraan je jaren hebt gewerkt om dat recht in de grond te krijgen, geverfd en al! Dus je hebt alle recht het bij tijd en wijle lekker dicht te gooien.

image

6 gedachtes over “25. Gate closed

 1. Kaatje filosofaatje

  Filosofische wijsheid op deze vroege morgen kan geen kwaad! Dat is denk ik wat reizen/emigreren je op kan leveren; horinzon verbreding en écht gaan houden van een ander land, wat een rijkdom!
  Kunnen jullie trouwens dat huisje Pippi-style áchter dat hek niet aanhouden als vakantiewoning?! Zo cute:)

  Liefs Karijn

  Geliked door 1 persoon

 2. Irma

  Hey lieve Ing,

  Wat een heerlijk stuk om te lezen op de zondag! Heel herkenbaar dat doorslaan in rigiditeit ook op de loer ligt. Niet alles is te plannen of op een lijstje vast te leggen.. Het gaat bij mij gelukkig ook steeds beter 😀
  Kom toch maar snel terug en dan helpen we elkaar wel weer verder!! *smak*

  Dikke kus, liefs!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s