15. Nooit te oud om te leren

Een nieuwe week in Stockholm begint vol goede moed! Ik ga naar de bibliotheek om te studeren. Studeren voor mijn eerste tour als tourguide! Ik heb contact met een leuke kleine club; Stockholm Our Way, die mijn plannen voor een tour voor kinderen wel zagen zitten. Onderwijl we dit verder gaan voorbereiden voor de lente, ga ik alvast wat oefenen als gids van de tour op Gamla Stan. Spannend en leuk 🙂

20151026_155036
Uitzicht op Söder en Gamla Stan vanaf de ferry naar Djurgarden

Bij de bieb word ik wel weer even geconfronteerd met de cultuur van ‘bemoei je vooral met je eigen zaken’. 
Vandaag hielp ik een oudere man in de bibliotheek met inloggen op de computer, het internet vinden en een internet adres intypen en op enter klikken.
“Goh dat het het zo simpel was”, had ie niet gedacht. Het was al de vierde keer dat ie in de bibliotheek zat maar het was hem nog nooit gelukt.. niemand had hem geholpen. Hij had niet eens echt een reden om er te zijn, hij wilde gewoon eens proberen hoe het werkte.
Ik zei tegen hem dat ik niet Zweeds was en dus misschien wat meer om me heen keek, hij moest er wel om lachen en zei inderdaad dat ie dat wel erg vond en niet goed voor je gezondheid.
Hij dacht erover om zijn huis te verhuren of misschien te verkopen voor een miljoen (hij lachen, ik dacht nou waarschijnlijk wel 2!) dan naar Torremolinos te verhuizen of de Copa cobana. Het leek mij wel een goed idee voor deze meneer, warm weer en warme mensen doen je goed na je 70ste. Hij gaf me mee; “ik hoop dat jij niet zo (hij kneep zijn handen bijelkaar) wordt hier.” Ik ook niet, misschien kan ik een stukje van mijn persoonlijkheid hier achterlaten, wie weet. 🙂

20151026_154853

3 gedachtes over “15. Nooit te oud om te leren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s