9. Another fine workweek at Södermalm

Lopend met m’n Sandqvist rugzakje, merk ik dat er bij elke plek waar je koffie kunt kopen wel mensen met hun laptop aan een tafeltje zitten. De vrijheid te gaan werken waar je wil zorgt voor een gevoel van ondernemerschap. Luc is vandaag bijvoorbeeld in deze prachtige bibliotheek gaan zitten. Ik ben onderweg naar de Östgötgatan, de Coffice.

Stadsbiblioteket
Stadsbiblioteket

Gisteren deed het internet het niet bij de Coffice, nogal vervelend voor een werkplek. De dames die er koffie maken hebben alleen geen idee hoe het werkt. Na ongeveer een uur komt er een man in de vijftig met een te groot colbertje binnen, type economie-leraar, die met een van de dames naar de router gaat kijken. Even uit en aan zetten, ja dat had ik zelf ook al wel 3 keer kunnen bedenken, het helpt niet. Ik verwachtte een jongen in een polo met logo op z’n borst die de boel even komt resetten en fixen. De economie leraar kan, in mijn hoofd, onmogelijk van het internet bedrijf zijn, hij staat er een beetje bij te kijken terwijl hij rustig uitlegt hoe de boel werkt, loopt nog even een meterkast in en vertrekt uiteindelijk ongedane zaken weer uit het pand.
Ik ben lichtelijk geïrriteerd, maar ik lijk de enige te zijn, niemand maakt zich echt druk om me heen. Mensen! Jullie kwamen hier toch om te werken?! Na wat offline dingen te doen wordt ik echt onrustig, misschien heb ik wel een hele belangrijke mail waar ik direct op moet reageren!

We gaan huiswaarts, kopen nog wel even een lekkere muffin voor bij de koffie (anders is het geen fika). Thuis heb ik helemaal geen mail gemist..

Ik begin me te realiseren dat: “het moet nu, en je zorgt maar dat het perfect is” een meer stressvolle levenshouding is die we ons in Nederland aan hebben geleerd. Wellicht kan ik hem hier een beetje afleren. 🙂

2 gedachtes over “9. Another fine workweek at Södermalm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s