6. Vintage op Söder

Vintage shopping, ze hebben het hier wel uitgevonden lijkt het, vooral hier op Södermalm kom je de ene na de andere vintage kleding shop tegen.

Processed with VSCOcam with p5 preset
Götgatan

Je ziet ze overal tussen de winkels door en sta vooral niet verbaast te kijken wanneer je gewoon 50 euro moet betalen voor een verwassen trui van 35 jaar oud, het is hip dus duur.
Ik moet zeggen het is ook erg leuk om gewoon door de kleding uit je jeugd te browsen, die van je zelf en ook die van je ouders. Hilarisch en vaak mooi van lelijkheid.

Een hele gave winkel, met een bizar grote collectie is Beyond Retro op de Åsögatan (note: deze vestiging is sinds januari ’16 helaas gesloten, maar je vindt nog twee winkels in Stockholm). Van bizarre glitterjurken tot bloemetjes gordijn en van oversized sweatshirt tot Hawaiiblouse, je vindt er alles en ook véél van alles. Dat maakt even rondhangen hier zo leuk. Deze winkel vindt zijn roots in Londen en zoekt door hele grote bergen kleding voordat ze de selectie voor in de winkel maken, waardoor bijna alles wat er hangt echt bijzonder is (daar betaal je dan ook wel voor).

Processed with VSCOcam with g3 preset
Mijn winst een nieuwe hoed

De Hollandse meid die ik ben, ben ik ook nog even doorgelopen naar de Emmaus 🙂 gewoon de kringloop dus. Ik moet zeggen ook hier weten de Zweden het er net even wat aantrekkelijker uit te laten zien dan onze Nederlandse variant, een nette winkel en behoorlijk drukbezocht. Met een aparte ingang voor de juweeltjes in de kelder, die dan weer vintage mogen heten. Je moet wat meer geluk hebben hier, maar voor 7 tot 15 euro kun je al met iets leuks naar buiten lopen.

Processed with VSCOcam with m5 preset

IMG_6849
Mannenafdeling in Emmaus Vintage

Ik vond er ook nog iets anders nuttigs, Zweedse kinderboeken. Ze zeggen een erg goede manier om een taal te leren dus heb ik Stick! sa en Gusten Grodslukare mee naar huis genomen.

IMG_0072

Voordat ik terug naar ons mini appartement loop, ga ik even op een traptrede van een parkje tegenover het Medborgarplatsen zitten. Hier komen alle type mensen samen, de touristen, de hipsters met koffie, een groepje skaters verderop. Op het gras rent een vader achter een kindje aan en verder op zitten een paar, ik denk, daklozen een blikje bier te drinken. Iedereen laat elkaar hier met rust, prettig.

20150807_152809

Een gedachte over “6. Vintage op Söder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s