5. Kunst en inspiratie

Voor mijn verjaardag gaan we eens lekker een museumpje pakken, het weer is er ook naar. Nat en klam.
Gisteren was het prachtig, goed voor een mooie fietstocht richting Djurgarden. Dit groene eiland in Stockholm is als Central Park in New York, maar dan compleet met paleisjes en Zweedse huisjes. Er wordt hier ook veel gewandeld en je kunt hier echt even out-tunen als je wil. We fietsen naar het buitenhuis van ene prins Eugens, vanaf waar we een mooi uitzicht over het water op Södermalm hebben. Naast ons op een bankje zit een moeder even borstvoeding te geven. Heel gewoon, vrij.

IMG_6798

Die ochtend heeft Luc overigens een toffe werkplek gevonden, Coffice. Vlakbij en met gratis wifi om lekker een dagje te programmeren. Ik zal er volgende week ook eens een dagje gaan zitten. Want er moet ook gewerkt worden hè. Maar vandaag even niet.

IMG-20150805-WA0010Vandaag gaan we ondanks de regen weer met de fiets op pad. De achterband moest eerst wel even vervangen worden, want die was gisteren plots plat. Ideaal zit onder in ons gebouw een klein fiets/koffie zaakje Velosophy. Hartelijk worden we naar binnen geloodsd, door een man met wangen waar je eventjes in zou willen knijpen en er wordt me verteld dat ik een prachtige fiets gekocht heb (hoera!). Hij kan de band vervangen terwijl we wachten, want plakken daar doen ze niet aan (ok prima). Ik kom er daar achter dat mijn fiets ook winterbanden heeft, dat komt goed uit voor de maanden die komen gaan.

Op naar Skeppsholmen (spreek uit Sjchepsholmen met veel lucht) het museum eiland. Het nationaal museum wordt momenteel verbouwd, dus gaan we het Modern museum in, mooie en minder mooie stukken in een leuk compact museum. Het meisje dat ons de kaartjes verkoopt is zo serieus dat we er bang van worden, is wel een Zweeds ding. Niet lachen.

20150805_143934          20150805_143904         20150805_130544

We blijken nog genoeg tijd te hebben om aan een Free Stockholm Tour mee te kunnen doen. Ik vind het spannend, want dit is ongeveer wat ik ook wil gaan doen. Ik hoor een aantal dingen die ik al wist en ook heel veel nieuwe informatie :s. Onderweg kom ik aan de praat met gids Ellen, een kleine pittige tante van 21 die al jaren tours geeft. Ik vertel haar over mijn idee; tours voor families met kinderen in kostuum.  Ze reageert enthousiast (ffiew) en geeft me een leuke tip over voorleessessies in kostuum bij de Stadsbibliotheek. We kletsen nog wat na afloop en wisselen gegevens uit. Top, ik ben weer helemaal geïnspireerd geraakt, om meer te gaan studeren, meer Zweeds te leren en een actieplan te gaan maken!

Deze dag sluiten we af in SoFo, ons eigen buurtje, met een lekker italiaans etentje bij Siciliano. Wat een fijne dag 🙂

Voor de liefhebbers een kaart om alles te kunnen plaatsen:

stockholm-map-big

 

Een gedachte over “5. Kunst en inspiratie

  1. Irma

    Yes! Wat leuk dat je de tour gedaan hebt!!! Even schrikken dan ja, snap ik… 🙂 Maar je moet ergens beginnen, leuk hoor.
    En ik ben sowieso verliefd op je fiets! En een fiets met winterbanden…dat is toch hilarisch en kan alleen in Scandinavie denk ik… 😀

    Dikke kus schat, heerlijk om weer te lezen allemaal.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s