4. Flip to the sunnyside!

Aah het zonnige weekend heeft ons goed gedaan. Ik heb gisteren een fiets gekocht! 😀

IMG_6745
Net gekocht!
IMG_6752
Brug naar Södermalm, eerste ritje

Wat een absoluut genot om door Stockholm te kunnen fietsen, ik raad het iedereen aan die een weekendje wil komen: huur een fiets! Luc heeft vandaag ook een hippe racer aangeschaft en we zijn naar het strandje Smedsuddsbadet gefietst en liggen op dit moment te genieten in de zon.

IMG_6764
Kaffee bij Smedsuddsbadet, uitzicht op Gamla Stan

We merken de afgelopen dagen dat we moeten acclimatiseren. Logisch ook, alles is anders, niks ligt vast en ons hele leven ligt momenteel in 4 tassen, 2 kratten en één doos. Er is nog veel te ontdekken en ook weer een hoop te regelen. Maar die fietsen die vonden we prioriteit numero uno, vrijheid om de stad te ontdekken op ons eigen tempo. Er liggen overal tweerichting fietspaden, hop, gewoon recht overal naartoe.

IMG_6761
Fietspad op Gamla Stan

De Zweden houden echt van efficiëntie, we merken dit bij de bioscoop ook. Er zijn alleen kaartjesautomaten en geen normale kassa en dit is niet om personeel te besparen, want bij elke zaal staat iemand en je wordt vooraf aan de film door een lieve oude man verteld waar de nooduitgangen zijn etc. Nee, er heerst een cultuur van; waarom iets laten doen als je het zelf veel sneller kunt. Eigenlijk dus het principe van de IKEA gedachte. Ook bij grote winkels loopt er veel personeel, maar bij de kassa vind je dan weer 8 zelfbediening scanners. Zweden zijn gewoon heel zelfredzaam ze moeten wel, want er wordt hier niks voor je geregeld.

Morgen zal ik ook weer eens m’n regelpet op gaan zetten, maar deze nouveau relaxe bevalt me zeeeerr goed 🙂

IMG_6768
Kungsholmen

Een gedachte over “4. Flip to the sunnyside!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s