3. De keerzijde

Beduusd liggen we in ons nieuwe ‘huis’, nieuwe bed, in een vreemd gebouw, met feestende studenten, in een vreemde wijk met feestende Zweden. We zijn even echt helemaal ontworteld, niks voelt vertrouwd. Ok dit is dus niet zo leuk..

Vandaag begon zo goed, lekker vroeg met nog wat tijd te doden gaan we spontaan Malmö even in, leuk stadje, mooi centrum en ideaal voor een dagje shoppen.

IMG_6720

We besluiten vervolgens de weg via de oostkust naar Stockholm te nemen, leuk zijn we nog niet geweest, mooie velden prachtige huisjes en grote rode houten schuren. We hebben er schik in. Tot onze tankbeurt.. Ik heb liggen slapen en na het tanken rijdt Luc toch weer verder. We zijn eigenlijk nog niet echt goed opgeschoten merken we, deze route neemt veel meer tijd in beslag dan gedacht, beetje vaart maken maar. Ja! Hier d’r in roep ik, maar ho dat is de verkeerde kant op! Stop dan even en ik zeg ook nog: zet ‘m maar in z’n achteruit, Luc doet dit geïrriteerd en rijdt de auto vol gas naar achteren. In de rechterbuitenspiegel zie ik de vangrail snel te dichtbij naderen, stopstopstop STOP roep ik, maar Luc hoort het niet en BAM van een schaafgeluid naar een knal, de hele auto ligt open… Als een boterkrul afgeschaafd. Wat een schrik en we zijn boos op elkaar en op onszelf. We balen de hele weg naar Stockholm en komen in het laatste kwartier tot overmaat van ramp ook nog in een ramvaste file terecht.

IMG_6729 IMG_6732

Pas om 21:25 zijn we bij Hannah, die klaarstaat met haar spullen, ze verwelkomt ons alleraardigst en legt uit hoe alles werkt. Ook welke plantjes we elke dag (!) water moeten geven en welke slechts om de paar dagen.. Ik breng haar nog even weg naar haar logeeradres, net buiten het centrum. In de wijk Enskede ( spreek uit Ensjchuede) zie je al meteen de traditionele houten huisjes al staan, zo dicht op de bruisende binnenstad, ongelooflijk.

Dit is waar we zolang naar hebben toegeleefd, maar het voelt nu heel even als een dropping bij een scouting kamp, al schijnt dat ook best leuk te kunnen zijn..

Een gedachte over “3. De keerzijde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s